GULDMANN

Stropno dvigalo Guldmann

TRAČNI SISTEM je primerna rešitev za enostanejše primere postavitev. Motorna enota se giblje po tračnici in povezuje cilje ki so na njeni “poti”. Z pomočjo vmesnih dodatkov (kretnica, povezovalnik enojni in dvojni, povezovalnik krožni,..) se tračni sistem lahko uporabi kot prehod med sobami.

Za montažo tračnega sistema z vmesnimi dodatki je potrebna trdna armirano-betonska plošča debeline vsaj 12 cm. Za pritrjevanje se uporablja Hilti sidra premera 16mm z M10 navojem.

POKRIVNI SISTEM je sestavljen iz dveh paralelnih in ene prečne tračnice. Motorna enota se premika po prečni tračnici, katera se premika po paralelnih. S tem dosežemo popolno pokritost območja med paralelnimi tračnicami v dolžini prečne.

Pokrivni sistem je možno montirati tako s stropno kot stensko fiksacijo do razpona 8m. Stene morajo biti zidane (zidaki ali siporeks) oziroma betonske.

DVIGOVALNE VREČE zagotavljejo ob primerni izbiri udobno in varno premeščanje varovancev. Podjetje Guldmann proizvaja 7 različnih modelov, od izredno nizkih primernih za amputirance do visokih z naslonom za glavo primernih za varovance z mišično distrofijo. Vsak model ima tudi več velikosti.

Vse modele je mogoče dobiti v dveh različicah glede na material. Prva je iz polyestra podložena s peno in tako bolj udobna, medtem ko je druga narejena iz mrežaste tkanine primerna za uporabo v kopalnici ( dvigovanje in spuščanje v in iz kadi) Izredno hitro se suši in ne ovira med samim kopanjem. Dvigovalno vrečo lahko uporabljamo za transfer iz sedečaga v sedeči položaj, iz ležečega v sedeči in obratno, s posebnim 8 točkovnim obešalom pa tudi popolnoma ležeč. Dvigovalne vreče imajo zaradi sistema nameščanja manjšo odprtino v sedalnem delu, katera je namenjena opravljanju vsakodnevnih toaletnih potreb.