Serviser svetuje…

… KAKO POLNITI BATERIJE, DA BO VAŠ ELEKTROMOTORNI VOZIČEK ALI SKUTER, ZNAMKE INVACARE, DOSEGEL NAJBOLJŠE REZULTATE.

  • Za polnjenje vašega elektomotornega pripomočka, uporabljajte samo originalni, priloženi polnilec.
  • Ko priklapljate polnilec, ga najprej vklopite v voziček ali skuter, nato na električno omrežje. Ko polnilec izklapljate, ga najpre izklopite iz električnega omrežja, nato iz vašega električnega pripomočka.
  • Prvo polnjenje naj bo dolgo vsaj 18 ur.
  • Nove baterije bodo dosegle svojo polno moč po 10 do 20 polnilnih ciklih, zato prvi mesec polnite baterije vsako noč, tudi če ste minimalno uporabljali pripomoček.
  • Baterij nikoli ne praznite do konca. V kolikor vam zvečer prikazuje pokazatelj polnosti baterij, da so malenkost izpraznjene, jih priklopite čez noč na polnilec.
  • Z originalnim polnilcem baterij ne morete preveč napolniti, saj se bo polnjenje samo ustavilo, ko bodo baterije napolnjene.
  • Tudi če vašega pripomočka ne uporabljate, baterije vsakih 14 dni priklopite čez noč na polnilec.

Prevozno sredstvo napajata dva 12V gelova akumulatorja, ki ne potrebujeta vzdrževanja, le redno ju je potrebno polniti. Gelovi akumulatorji ne spadajo med nevarne snovi. Ta razvrstitev je v skladu u nemško Uredbo o nevarnih snoveh na cestah (GGVS), Uredbo o nevarnih snoveh na železnici in Uredbo o nevarnih snoveh v zraku IATA/DGR. Gelove akumulatorje je mogoče neomejeno transportirati po cestah, železnici in zraku, vendar pa imajo nekatera podjetja lastne smernice, ki tak promet omejujejo ali prepovedujejo. Prosimo, da se v konkretnem primeru pozanimate pri posameznem transportnem podjetju.

Kako hitro se akumulatorji izpraznijo, je odvisno od veliko faktorjev, kot so temperatura okolice, vrsta cestišča, tlak v pnevmatikah, teža voznika, način vožnje in uporaba luči, itd…

Polnilec zaščitite pred viri toplote, kot so grelna telesa in neposredno sončno svetlobo. Če se polnilec pregreje, se električni tok pri polnjenju zmanjša, čas polnjenja pa podaljša. Akumulatorjev nikoli popolnoma ne izpraznite, sicer se bodo poškodovali. Z močno izpraznjenimi akumulatorji ne vozite, če ni zelo nujno, ker jih to zelo obremeni in opazno skrajša njihovo življensko dobo. 

Polnilca ne uporabljajte, če je padel na tla, če je moker ali poškodovan!